ukVac.com Homepage
Forum Home Forum Home > Pinball > General Pinball Discussion
  New Posts New Posts RSS Feed - Flasher help
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Skin:


Flasher help

 Post Reply Post Reply
Author
Message
bonehead View Drop Down
Senior Members
Senior Members
Avatar

Joined: 05 Jan 2013
Location: Bedfordshire
Status: Online
Points: 9617

Feedback: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bonehead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Flasher help
    Posted: 20 Apr 2017 at 9:03pm
I seem to have no flashers working on my scared stiff pinball. Have tried the relevant fuses and all see ok. Bulbs test ok also.
Looked at the manual but can't seem to find anything else to check.
As none of them are working I guess one transistor could have failed but not all the ones that drive the flashers?

Any idea's where I can look?

Thanks
Steve
Back to Top
Hurray Banana View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

5 Years of Supporting ukvac.com!

5 Years of Supporting ukvac.com!



Joined: 11 Feb 2013
Location: Grays Essex
Status: Offline
Points: 68484

Feedback: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hurray Banana Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Apr 2017 at 9:34pm
Have you checked the connectors on the flasher board in the back box steve, could have become unseated and check the solder joints on the header pins on the board as well.
Back to Top
bonehead View Drop Down
Senior Members
Senior Members
Avatar

Joined: 05 Jan 2013
Location: Bedfordshire
Status: Online
Points: 9617

Feedback: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bonehead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Apr 2017 at 9:40pm
Thanks for the reply. Checked those. Also checked tp2 and have 18v. Just checking wiring again but think I might be transistors or maybe one of the chips on pcb.
Spent ages on it tonight and it's driving me mad!!!!!

I must persist.
Back to Top
t-m View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

First Year of Supporting ukvac.com!

First Year of Supporting ukvac.com!



Joined: 13 Dec 2012
Location: Cambs
Status: Offline
Points: 2988

Feedback: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote t-m Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Apr 2017 at 11:31pm
Funny that because the flashers on my SS have been driving me mad too!  

You'd be unlucky if all the drive transistors died so sounds more like a power fault.

LED104 should be on, TP104 should have +20v. Fuse F107 should be ok.

Also check the door interlock switch, none of this will work with the door open.  The switch could have gone bad and will cut the +20v.
Back to Top
bonehead View Drop Down
Senior Members
Senior Members
Avatar

Joined: 05 Jan 2013
Location: Bedfordshire
Status: Online
Points: 9617

Feedback: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bonehead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Apr 2017 at 7:28am
Ok thanks I will check those test points again. Tried fuses again and sure the door switch is working.

Looks like we both have ss gremlins!!!!
Back to Top
t-m View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

First Year of Supporting ukvac.com!

First Year of Supporting ukvac.com!



Joined: 13 Dec 2012
Location: Cambs
Status: Offline
Points: 2988

Feedback: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote t-m Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Apr 2017 at 11:15am
Good luck!

Well mine was a bit odd, all the flashers would work under test.  But in use they would only work for about an hour or so then the fuse would eventually blow.  I found some bad connections on the bulb holders so hopefully it's sorted now.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.270 seconds.