ukVac.com Homepage
Forum Home Forum Home > Virtuality > Technical
  New Posts New Posts RSS Feed - Table top repair
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Skin:


Table top repair

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Table top repair
    Posted: 21 Jan 2021 at 11:38am
Hello,

I have a arcade table top games console that now refuses to start - the screen is powered up as a green LED verifies but the games do no load - can anyone advise? Thank you,
Mark Allen
Back to Top
TheDaddy View Drop Down
User
User
Avatar

Joined: 25 Aug 2018
Location: uk
Status: Offline
Points: 4230

Feedback: 4.90909090909
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TheDaddy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 11:56am
Needs more context - Images ect.

Dave.
AKA Wonderboy. If there is such a thing as reincarnation , knowing my luck , I will come back as me !!
Back to Top
ZedEx48K View Drop Down
User
User

8-Bit

Joined: 23 Jun 2012
Location: Dronfield
Status: Offline
Points: 3808

Feedback: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ZedEx48K Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 12:01pm
Yeah, what system is inside etc
Back to Top
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 12:20pm
Sorry about that - pitures would help I guess !! Here we go.
Mark Allen
Back to Top
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 12:22pm
Mark Allen
Back to Top
sherr03 View Drop Down
User
User


Joined: 17 Jun 2018
Location: West Midlands
Status: Offline
Points: 190

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sherr03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 12:35pm
Your Dip settings look ok for a LCD monitor. You could try flipping dip 4 to on and see if the settings page appears. Also do you have the monitor set to the correct input?
Back to Top
r-type View Drop Down
User
User
Avatar

Joined: 26 Mar 2012
Location: Buckingham
Status: Offline
Points: 744

Feedback: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote r-type Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 12:37pm
Can you plug another source into the monitor to rule that out? Otherwise that appears to be a 60 in 1 board in there. They are cheap to replace.

Have you got a multimeter?
Back to Top
TheDaddy View Drop Down
User
User
Avatar

Joined: 25 Aug 2018
Location: uk
Status: Offline
Points: 4230

Feedback: 4.90909090909
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TheDaddy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 1:10pm
Yeh agree - test monitor with another source (Pc ect) or if you have a jamma board throw that in. Also check the voltages to the board as they may be low.

Dave.
AKA Wonderboy. If there is such a thing as reincarnation , knowing my luck , I will come back as me !!
Back to Top
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 1:20pm
Hi - are the pictures ok ?
Mark Allen
Back to Top
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 1:22pm
Thanks guys I will test the screen now - really appreciate your help with this. If it is the board, where can I get one from? 
Mark Allen
Back to Top
sherr03 View Drop Down
User
User


Joined: 17 Jun 2018
Location: West Midlands
Status: Offline
Points: 190

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sherr03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 1:31pm
ebay, I have the same board. It was about £25.
Back to Top
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 1:53pm
Oh great - i'll look on Ebay - do I need to search for a particular model code or just a 60-1 board? Also I've tested the screen from an external laptop and it works fine.
Mark Allen
Back to Top
sherr03 View Drop Down
User
User


Joined: 17 Jun 2018
Location: West Midlands
Status: Offline
Points: 190

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sherr03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 2:31pm
Did you try and put the dip switch on position 4 to on? This will put the board into setup mode. The first screen should show a calibration pattern on the monitor. Might be worth trying just to make certain the board in knackered.
Back to Top
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 3:27pm
No I haven't tried that - I'll give that a go now.

Thank you
Mark Allen
Back to Top
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 3:30pm
Ok I powered down, then moved dip switch 4 to on and still no joy? Does this mean the board is knackered then?
Mark Allen
Back to Top
sherr03 View Drop Down
User
User


Joined: 17 Jun 2018
Location: West Midlands
Status: Offline
Points: 190

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sherr03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 3:36pm
possibly yeah, you could connect it into another monitor to check. 
I think on mine a little green LED lights up on the board but i cant check as its in my cab against the wall and is heavy! 
Watch this at 2:50 you can see the led flashing. Does yours?
https://www.youtube.com/watch?v=8K8-wbDP9fM

Back to Top
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 3:51pm
No even with dip switch 4 either on or off no LED's flash ? I check the screen using a laptop and the screen worked fine. Seems to point to a faulty board would you say?
Mark Allen
Back to Top
sherr03 View Drop Down
User
User


Joined: 17 Jun 2018
Location: West Midlands
Status: Offline
Points: 190

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sherr03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 3:52pm
yeah or power supply to the board.
Back to Top
MRA230467 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 21 Jan 2021
Location: Twickenham
Status: Offline
Points: 12

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MRA230467 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 5:13pm
Ok, should I order a power supply as well just in case do you think ? I have ordered another board from Ebay for £27

Are the power supplies pretty much the same standard config? 


Mark Allen
Back to Top
sherr03 View Drop Down
User
User


Joined: 17 Jun 2018
Location: West Midlands
Status: Offline
Points: 190

Feedback: 0
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sherr03 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jan 2021 at 5:33pm
I have no idea about the power supply. Yours looks like a modern psu. Maybe somebody else will know.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.271 seconds.